Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
Další diskuse: 

Téma:

Hlavní diskuze 09. čvn 2025 12:55 #143589

• Tropr
  • ROPÁK PISATEL
  • ROPÁK PISATEL
Travis: Neboj ,dorazí

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Hlavní diskuze 09. čvn 2025 12:48 #143588

• Litvínovák
  • ROPÁK EXPERT
  • ROPÁK EXPERT
Markus Hännikäinen

www.eliteprospects...

Hlavní diskuze 09. čvn 2025 12:45 #143587

• Travis
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
Zajímavé jméno … Pokud by dorazil ještě ten Holmström tak by se kvalita mohla rozložit do více než 2 lajn

Hlavní diskuze 09. čvn 2025 12:40 #143586

• Bíba
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
  • Kamioňák
Tak nějaký Fin se zkušenosti z NHL
www.facebook.com/s...
Každou sezonu není posvícení.Ale takhle dlouho???

Hlavní diskuze 09. čvn 2025 12:37 #143585

• Bradford
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
  • Jednou s Vervou navždy s Vervou
✍ Další důležitý podpis pro žlutočerné barvy!
Přichází finský útočník Markus Hännikäinen, forvard s bohatou kariérou v Evropě .
hcverva.cz/article...

Hlavní diskuze 09. čvn 2025 12:31 #143584

• pirduch
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
JP25: Neznámý spoluhráč z litvínovské kabiny mu k týmovým Vánocům zarámoval nemilý milník: 100 zápasů bez gólu. Od srdce se tomu štengrování zasmál. Role hokejisty Martina Havelky byla v extralize jiná. Tvrďák, stachanovec, čili dříč, dělník. A taky mstitel, bitkař.

„Vysoký strom se nejlíp kácí,“ nebojí se osvalený, ale ne extra vysoký útočník ani rváčů s postavou golema. Teď bude hity rozdávat v první lize, posílil chomutovské Piráty, kteří jsou pro litvínovské fanoušky jako hadr pro býka.

V otevřeném rozhovoru vypráví o nálepce syna šéfa litvínovské mládeže, o boxerských soubojích v extralize, o smíření se svojí rolí a také o farmaření: „Jestli dokážu zabít slepici? Ale jo, patří to k tomu.“ Mimochodem, jeho čekání na extraligový gól trvá už 119 zápasů.

Pamatujete si ten poslední?
Úplně přesně! Proti Třinci. Poslední zápas sezony 2022/23, když jsme vypadli v předkole. Chytal Mazanec, já přijel k bráně a puk ho přeletěl. Potom jsem dal první gól v přípravě, když mě poslali na přesilovku asi na posledních 10 vteřin a já kotouč tečoval před bránou. Říkal jsem si: To jsem se vystřílel do konce sezony. A fakt, od té doby jsem gól nedal. (smích)

Mladé je hrozně těžké chytit. Dneska každý umí bruslit, nahrát, vystřelit. Hokej je už hlavně o detailech.
I když branky se od vás nečekají, nesl jste tu sérii špatně?
Ze začátku jsem si opakoval, že to už musí padnout, byly i šance. A pořád to tam nepadalo. Od 50. zápasu jsem si říkal, že na to kašlu, buď gól bude, nebo ne. A ono ne.

Dobírali si vás v kabině?
Pořád! A kámoši kolem mě. Když si mě někdo dobíral na ledě, já si ho dobral u mantinelu. (smích)

V kabině Litvínova si dáváte vánoční dárky, jaký jste dostal vy?
Jak se dělají zarámované milníky, třeba 300 zápasů v extralize, tak já dostal 100 zápasů bez gólu. Kdo mi ho dal, nevím, to bylo od tajného Santy.

Neurazil jste se?
Byly dny, kdy mě to trápilo, ale svoji práci jsem si na ledě myslím odváděl. A dělal jsem všechno pro tým. Sice jsem góly nedával, ale spoustě jsem zabránil, takhle to beru.

Jak cenění jsou tvrďáci?
Všechno je o lidech. Někteří si jich cení a hodně. Pak jsou jiní, kteří koukají hlavně na statistiky, góly, nahrávky. Já měl štěstí, že vždycky, když jsem někde byl, pár lidí tu mojí černou práci vidělo.

A kdo v Litvínově?
Kabina to ocenila vždy. Někteří fanoušci to viděli, jiní ne. Byl jsem rád za každou pozitivní zprávu.

Plácali vás hráči po zádech?
Přijeli za mnou a že je to nakoplo, povzbudilo do dalšího střídání. Já jsem byl takový ten typ, že když měl někdo s někým problém, tak jsem ho jel vyřešit. Oni ve mně měli takovou tu jistotu.

Jste sice svalovec, ale tvrďáci jsou spíš vyšší, vy měříte 185 cm. Je odvaha se hromotlukům postavit?
Já byl vždycky vychovávaný v tom, že vysoký stromy se dobře kácí. (smích) Vyšší kluci jsou v soubojích pro mě mnohem lepší než ti menší; od nich nevíte, co můžete čekat. Líp se skládají. U malých netušíte, jestli je silný, není silný, mají nízko těžiště. Je tam víc aspektů.

Na kterou vaší bitku byste nejradši zapomněl?
Na tu s plzeňským Lalancettem. Už jsem vyloženě nemohl, ale viděl jsem, jak Pepu Jíchu trefili do hlavy. Měl jsem původně namířeno na střídačku, ale říkám ne, musím to vyřešit. Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem dostal dvě bomby a šel jsem na trestnou lavici.

Hokejista Martin Havelka je i farmářem, na snímku se synkem.

Taky litvínovští fanoušci rýpali: Jejich nejproduktivnější hráč a složí našeho bitkaře…
Slyšel jsem to. Hrozně dobře si mě chytil a já nemohl udělat vůbec nic. Já byl jak svázaný v preclíku.

Nejlepší bitka?
Asi s kladenským Nemčíkem doma. Pak jsme si u nich dali odvetu, tam zase vyhrál on, máme to 1:1. Třeba se ještě do třetice potkáme.

A co jak jste vyzval Schleisse z Plzně, ale on se s vámi nepral?
On je hráč, co by do toho jen tak nešel. Byl jsem přesvědčený, že do bitky půjde, ale posral se.

Kdy se z vás stal dělník ledu?
Měl jsem vidinu, že budu střelec, pořád jsem trénoval, abych se dostal na přesilovku. Pak jsem poznal trenéra Bruka. Povídá: Proč trénuješ tyhle věci, když s tebou počítám na úplně jinou roli? Cvič si stínění brankáři před bránou, tečování, buď silný v brankovišti. Piluj si věci, v kterých jsi dobrý. Ostatní dělej taky, ale okrajově. Já ho poslechl a hlavně si uvědomil svoji roli v seniorském hokeji. Přechod z mládežnického do dospělého je těžký. A v pubertě máte i trošku jiné myšlení, snažíte se být nejlepší ve všech ohledech. Nevíte, jestli je lepší hrát do obrany, do útoku, musíte si to nastavit a trenér Bruk mi otevřel oči.

Našel jste se v tom?
Rozhodně. A začal jsem dělat to, co mě bude živit. Já měl odmala rád tvrdou hru a věděl jsem, že nedám 20 gólů za sezonu. Musel jsem se soustředit na něco jiného.

Chodíte přes léto třeba boxovat?
Jo, mám tréninky, spíš je to takový doplněk. Je z toho výborná fyzička. A když je tělo flexibilnější, je to pro hokej lepší. Chodím s mým trenérem boxovat, dělá thajský box, je to taková směsice.

Je hokej celkově měkčí než dřív?
Když si vybavím hokej, co jsme hráli s Míšou Trávou (Trávníčkem, kapitánem zlatého Litvínova) a se starou partou šest sedm let zpátky, bylo to něco úplně jiného než teď. Já měl sezonu, že jsem vážil 98 kilo a stačilo mi to. Dneska bych absolutně nestíhal. Je to o hodně rychlejší, trend se změnil. Frajeři měli 120 kilo a musel jste se přizpůsobit hře. Hokej se hrál do těla, víc věcí procházelo, různé sekery, pozdní dohrání i hity. Teď je to hrozně rychlé, mladí hráči jsou šikovní a žene se to úplně jiným směrem.

Je těžké je chytit?
Hrozně. Dneska každý umí bruslit, nahrát, vystřelit. Hokej je už hlavně o detailech.

Bylo těžké se tomu přizpůsobit?
Rval jsem se s tím, ale vždy záleží na rozhodčím, co jak vidí. Jsme jenom lidi, každý to vidí jinak.

Ale už nejste tak trestaným hráčem jako dřív, ne?
Musíte uznat, že za poslední dvě tři sezony jsem se uklidnil. Dával jsem si pozor, trenéři na mě hodně apelovali, ať nejsem pořád na trestné.

Jaké máte ohlasy na váš třaskavý přesun z Litvínova k chomutovskému rivalovi?
Ne vždy pozitivní ze strany litvínovských fanoušků, protože rivalita je tam pořád velká. Uvidíme, co bude, když se třeba někdy střetnou Chomutov s Litvínovem.

Někteří litvínovští fanoušci vašeho odchodu litují, protože tým ztrácí bojovníka.
Zaregistroval jsem to, potěšilo mě to. Nějaké okolnosti se odehrály tak, že v Litvínově nepokračuju. Nabídek jsem měl víc, klíčová byla dojezdová vzdálenost. Mám malého kluka, takže kvůli rodině i věcem okolo, které dělám mimo hokej. Jsem rád za možnost zahrát si za Chomutov.

Co děláte mimo hokej?
Mám úklidovou firmu, aktivit je víc. Ještě jsem koupil pozemek a budujeme malou farmičku. Zvířátka, ovečky, slepičky, králíky. Do budoucna plánujeme alpaky. Až to bude větší, třeba to otevřeme veřejnosti.

Inspiroval vás i další litvínovský „farmář“ Petr Koblasa?
Musím se přiznat, že když jsme spolu byli v kabině, probírali jsme to skoro denně. Co je nového na farmě a tak. Já to mám vyloženě jen pro mě a moji rodinu, chceme mít čerstvé maso a domácí vajíčka. Chtěl jsem taky, aby tříletý synek získal vztah k přírodě. Máme to na samotě u lesa, bez sousedů.

Na ledě jste tvrďák, jste schopný zabít slepici?
(smích) Radši se k tomu veřejně nebudu vyjadřovat. Nebo – ale jo, dokážu, prostě to k tomu patří. A život na farmě to vyžaduje.

Hokejista Martin Havelka je i farmářem.
Kdo vám pomáhá?
Celá rodina včetně babiček a dědečků, moje paní i děti. A velký kus práce, co se týká stavění, udělal spoluhráč Pepa Jícha po tréninku. Náročné to je, ale já si u toho čistím hlavu. Neberu to jako povinnost.

A co škodná?
Máme fotopasti, vidíme, co chodí. Bylo tu všechno. Jednou v noci mi volal myslivec, že vidí vlka. Než se pozemek oplotil, bylo tu krmeniště pro zvěř, je na něm kus lesa. Musíme to pořádně zabezpečit. Ovečky budeme mít prvně přes zimu, uvidíme, zda se budou držet vlci dál.

Zpět k hokeji. Nezvažoval jste po rozchodu s Litvínovem konec profesionální kariéry?
Budu upřímný. Když jsem se dozvěděl o konci v Litvínově, byla jedna z možností, že ukončím hráčskou kariéru a budu se věnovat věcem okolo. Ale nakonec jsem usoudil, že hokej je pořád na prvním místě. A já ho mám rád, proto ho dělám. Ne že ho musím dělat. I hokejové prostředí mám rád, tu hru, proto jsem se rozhodl pokračovat.

A proč jste vlastně po této sezoně v Litvínově skončil?
K tomu se nechci vyjadřovat, to jsou interní věci. Litvínov navázal s Piráty spolupráci, ale nevím, jestli je možnost v extralize naskočit.

Vaše role bude v Chomutově stejná jako v Litvínově?
Bavili jsme se, ale nechte se překvapit.

Že byste šel na přesilovku?
To asi ne. Kdybych dal 15 gólů za sezonu, tak možná. (smích)

V Litvínově jste býval většinou ve čtvrté formaci, u Pirátů se posunete výš?
Zatím jsme se o tom úplně nebavili, ale i v Chomutově bude hlavní dobrá hra do těla, dobré oslabení, odvést tvrdou práci pro Piráty. Ale nikdo neví, třeba tady začnu dávat i góly. Je to možné, já první ligu dlouho nehrál.

Váš otec v hokejovém Litvínově šéfuje mládeži, jak se tam hrálo s příjmením Havelka?
Upřímně, hrozně těžko. Hlavně v mládežnických letech, když mi to dávali sežrat i moji spoluhráči, od kterých jsem to nečekal. Když byli v nervech, občas jim ulítlo, že hraju hokej jen kvůli tátovi. Já se to snažil nevnímat, ta nálepka tam bude vždy, ale já jsem na to jméno hrozně hrdý, nemám se za co stydět.

Jak jste se s tím břemenem rval?
Všichni viděli, že jsem vždy pro klub odváděl maximální práci. Žral jsem puky do držky a další den jsem byl znovu na tréninku. Jsem hrozně hrdý, jak se s tím táta porval, protože to musel mít ještě těžší než já. Nemohl udělat nic, aniž by nebyl spojovaný se mnou, že třeba tlačí svého kluka. Vždy byl zastáncem toho, že když na to nebudu mít, tak prostě nehraju. Je to taky sportovec a sám si tou cestou prošel. A mně by byla hanba, kdyby mě někam tlačil. Okamžitě bych skončil s hokejem, protože tu ostudu bych si nelajznul.

Hlavní diskuze 09. čvn 2025 09:48 #143583

• JP25
  • ROPÁK PISATEL
  • ROPÁK PISATEL
Nemáte někdo celý článek?

www.idnes.cz/hokej...

Hlavní diskuze 08. čvn 2025 21:17 #143582

• Litvínovák
  • ROPÁK EXPERT
  • ROPÁK EXPERT
veverka: Pane jo, máš odvážnej tip. (s2)

Hlavní diskuze 08. čvn 2025 17:40 #143581

• veverka
  • MODERÁTOR
  • MODERÁTOR
Hawkay: Prespristi rok. Ctvrtfinale Maxa Ligy.

Hlavní diskuze 08. čvn 2025 10:58 #143580

• adamcheza
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
Tak beka na přesilovku prej nesháníme. Hmm. To jsem teda fakt zvedavej kdo tu presilovku bude hrat, protoze ten hráč na modrý je pro tu presilovku docela dulezitej. A presilovka jako takova jakby smet. Ze Plutnar hrál kdysi přesilovku a že Moravčík dohrával přesilovku na Spartě v play off to je jako argument? Navic pokud vim, tak Moravčík za celý play off odehrál na přesilovce sotva minutu. Tu hráli Kemelainen a Irving. Plutnarovu hru moc neznám, rozehrávku mít může. Moravčík rozehrávku jakž takž má, ale ani jeden z nich neni směrem dopředu nějak rozdílovej. Navíc Moravčík asi nakou dobu nebude. Uvidíme co Schmiemann. Klidně bych se nebál dát konečně větší prostor Balážovi. Je mu už 22. Mě se letos pri tech záskocích celkem líbil. I co jsem byl parkrat na Chomutove prisel mi tam nejlepsi. Je to ofenzivni typ. Ale celkove kdyz letos byla nase obrana smerem dopredu dost jalová přičemž trpěl kvuli tomu i útok, tak nake vetsi zlepseni moc neocekavam.

Hlavní diskuze 08. čvn 2025 07:40 #143579

• Bradford
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
Litvínovák: Pavel Čajan je mladý nadějný brankář, který se chce posouvat a zlepšovat.

++++++++++++++
Takže , se může stát, že po vydařený sezoné v Litvínově , se posune do Liberce ? (s2)

Hlavní diskuze 08. čvn 2025 07:30 #143578

• Litvínováček
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
  • Hc Verva forever in my heart ♥️
pirduch: Děkuji (s1) (s16) (s20)
HC VERVA

Hlavní diskuze 07. čvn 2025 23:41 #143577

• Litvínovák
  • ROPÁK EXPERT
  • ROPÁK EXPERT
Hawkay: Ano. Chce hrát na obranu a na tři útoky. Opravdu pokrok.

Hlavní diskuze 07. čvn 2025 23:25 #143576

• Hawkay
  • ROPÁK PŘISPĚVATEL
  • ROPÁK PŘISPĚVATEL
Litvínovák: Borec si celkem věří, tak jsem zvědavej koho ještě oznámí, protože s tímhle týmem úplně nevím jak chce hrát čtvrtfinále (s13)
----Acta non verba----

Hlavní diskuze 07. čvn 2025 21:56 #143575

• Litvínovák
  • ROPÁK EXPERT
  • ROPÁK EXPERT
Vrábel - doporučuji pozorně přečíst.

www.idnes.cz/hokej...

Hlavní diskuze 07. čvn 2025 21:05 #143574

• pirduch
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
Litvínováček: Kdybys nebyl chytrákem, nestal by ses medvědem! Parafráze hlášky z filmového Mrazíka sedí na hokejového brankáře Šimona Zajíčka. Zapracoval totiž na hlavě – a dostal se do pohádky. Litvínovská hvězda posílila v kanadsko-americké NHL Boston Bruins, tedy Medvědy.

„Býval jsem krutihlav, ale i zásluhou mentálního tréninku se Zdeňkem Orctem si už z gólů nedělám hlavu,“ přiznal třiadvacetiletý objev, který podepsal roční nováčkovskou smlouvu. Díky ní si může vydělat 872 tisíc dolarů. Ocitl se v ráji, neboť Bruins sdílejí arénu s basketbalovými Celtics a on je do NBA zažraný skoro jako do hokeje.

Pomůže vám flegmatická povaha ustát tlak, který v NHL je?
Doufám. Myslím, že jo. Hodněkrát jsem říkal, že se snažím tlak si nepřipouštět. Samozřejmě tam bude ještě větší. Moje povaha by mi mohla pomoct. Blbý gól? Dal jsem se do brány, takže góly prostě budou.

V čem vás posunul trenér litvínovských brankářů Zdeněk Orct?
Pomohl mi hodně. Asi nejvíc ze všech trenérů, co jsem kdy měl. Hlavně po mentální stránce.

Jak se na hlavě pracuje?
Když jsem začínal s litvínovským áčkem, strašně jsem si bral góly na tréninku. Byl jsem takový krutihlav, hodně jsem kroutil hlavou, byl jsem naštvaný sám na sebe. Pracovali jsme hodně na tom, abych si z toho nedělal hlavu.

V čem vás posunul trenér litvínovských brankářů Zdeněk Orct?
Pomohl mi hodně. Asi nejvíc ze všech trenérů, co jsem kdy měl. Hlavně po mentální stránce.

Takže takový flegmatik jako teď jste dřív nebýval?
Teď jsem určitě větší. Ne že bych předtím byl nervák, ale spíš jsem se zavíral do sebe.

Orct vám říkal Krutihlav?
Vyloženě takhle ne, tak jsem se pojmenoval sám. On říkal, že kdybych měl hlavu na šroubu, odpadne mi. Že bych si ji odmontoval.

On sleduje trendy NHL. Co vás z nich tedy naučil?
Nevím, jestli mě podle toho úplně formoval. Ale když něco viděl, měl nějaký poznatek, jak situace řeší gólmani v NHL, řekl nám to. A zapracovávali jsme to do tréninků.

Chovají se tam gólmani jinak?
Většinou je chytání docela podobné. Ale tím, že mají menší hřiště, gólmani tolik nevyjíždějí.

Úzké kluziště má i Litvínov, takže na zámoří jste připravený.
Díky tomu jsem na něj zvyklý. Věřím, že mi to tedy snad nebude dělat takový problém, jako kdybych doma hrál na širokém.

Nechcete si Orcta vzít s sebou?
Kdybych mohl, určitě! Asi bude dost zaneprázdněný v Litvínově. Když bude mít možnost přiletět za mnou, budu za to rád.

Taky vás hecuje, ať už si uděláte řidičák. Poslechnete ho?
To je jeho častá poznámka. Stihnu to ještě do odletu. Jako začátečník se budu učit jezdit v Americe.

A co vaše angličtina?
Myslím, že je dobrá. Nikdy jsem neměl problém anglicky mluvit, ať s klukama v kabině, nebo někde, když bylo potřeba něco řešit.

Možná začnete na farmě v Providence. Ustojíte to?
Určitě. Já si myslím, že v zámoří je to běh na dlouhou trať, že nebude všechno hned. Jsem na to připravený. Dokud uvidím, že mám šanci, budu se o to rvát a nebudu se vracet zpátky do Evropy.

Jste v jednom kole po oznámení přestupu do Bostonu?
No, já moc ne, ale mobil byl v den zveřejnění podpisu vyblokovaný. Dostával jsem dost upozornění, lidé mi gratulovali. Popřál mi i Francík (Pavel Francouz, vítěz Stanley Cupu), to je vždy hezké.

Jaké jsou noci před podpisem? Spí se dobře, nebo neklidně?
Já jsem spal dost klidně, vypadalo to nějaký čas, že by se to mohlo povést. Hlavně jsem na to nechtěl tlačit a zabývat se těmito věcmi. Žádný zádrhel nebyl, od začátku byl vidět velký zájem. I přístup lidí. To bylo celé hezké. Je důležité vědět, že vás chtějí všichni.

Měl jste i jiné možnosti?
Měli jsme toho víc, ale zájem a jednání Bostonu nás přesvědčily.

Kdo měl hlavní slovo?
Já, můj agent a Ori. Porovnávali jsme zájem, jak se nám zdál ze schůzek, které jsme měli. A kde by byla největší šance co nejvíc chytat. Někteří se ptali jen telefonicky, jiné týmy byly za mnou v Litvínově.

Je Boston dobrý klub pro vás?
Myslím si, že je tam sice konkurence velká, ale ta je všude. Zájem a vize lidí, kteří tam jsou, mě přesvědčily, že je to dobrá volba. Je to skvělá organizace.

Jaká by tedy měla být vaše role v týmu Bruins?
Ani nevím, jestli se to může říkat. Radši se tomu vyhnu. (smích) Spíš než roli mi řekli svou vizi.

Boston má žluto-černé barvy jako Litvínov, trklo vás to hned?
To je dobré, zůstanu černo-žlutý. Pár kluků mi psalo, že ani nemusím měnit výstroj, ale samozřejmě ji budu chtít vyměnit jako před každou sezonou.
Přicházíte do Bostonu v době, kdy prochází krizí, může to být vaše výhoda?
Nedokážu úplně říct, jestli výhoda, nebo ne. Jdu do zámoří první rok, nevím, co očekávat.
Swayman a Korpisalo jsou současní brankáři Bostonu, dokážete vypíchnout jejich přednosti?
Abych se přiznal, takhle dopodrobna NHL nesleduju. Ale jsou tam, kde jsou, takže oba jsou skvělí gólmani. Teď už budu muset NHL sledovat víc. (smích)

V týmu se setkáte s hvězdným Davidem Pastrňákem a dalšími Čechy Jakubem Laukem a Pavlem Zachou. Pomůže vám to?
Myslím si, že asi jo. Budu se tam moct na někoho obrátit, kdyby byl problém. Jinak nevím. Ještě mají jiné povinnosti, neozvali se. S Kubou Laukem se známe osobně, nic mi taky zatím neříkal, jen jsem se bavil s jeho taťkou, kustodem v Litvínově. Říkal, že jsem si vybral dobře. Že město je hezké, jak Boston, tak farma Providence. Srandu si ze mě nedělal, jenom mi gratuloval. A říkal, že se to hezky čte.
Těšíte se v NHL na konfrontaci s nějakým konkrétním hráčem?
Vůbec nedokážu jmenovat jednoho, protože celé to pro mě bude splněný sen. Budu rád už jen za to, když se nějaká šance naskytne. Vnímal jsem odmala, že existuje NHL, ale postupem času se člověk nesoustředí na to, co by mohlo být, ale na to, co je. Jsem rád, že to nakonec přišlo.

Představujete si, jak na vás letí Ovečkinova střela?
Zatím nepředstavuju, protože je dost možné, že bych z toho nespal. Je jasné, že střely a všechno tam bude ještě o level výš. Šlo to poznat, když jsme měli kempy s nároďákem, kluci z NHL jsou o něco přesnější a rychlejší. Musím se s tím vypořádat, jsem na to připravený.

Přemýšlel jste, jak bude hlasatel vyslovovat vaše jméno?
No, to mě ani nenapadlo. Myslím, že to bude asi problém.

A vaše maska? Dáte si na ni i v zámoří zajíčka z Jen počkej?
To ještě nevím, většinou takové věci řeším až těsně před sezonou.

Fandil jste v NHL Bostonu?
Já jsem vyloženě neměl jeden tým, kterému bych fandil. Ale od doby, co jsou tam čeští kluci, jsem ho po očku sledoval. Neměl jsem vylepené plakáty týmů z NHL, ale brankářů. Jakýchkoli. Nejvíc Pekku Rineho.
Ví se o vás, že jste fanouškem NBA a Boston Celtics jsou šampioni z roku 2024. I v tomto ohledu jste si vybral dobře, že?
To teda! Doufám, že se mi poštěstí se na ně podívat. Nechápu doteď, jak zvládají přestavět rychle halu z basketu na hokej. Ne že by Boston v basketu nebyl můj oblíbený tým, ale nějak speciálně ho nesleduju. Samozřejmě základní přehled mám a vím, že hvězdou tam je Jayson Tatum.

Podívat se na zápas NBA bude váš další splněný sen?
Pro mě určitě. Už nějakých čtyři pět let sleduju NBA. Když jedeme pozdě ze zápasu a hraje se v NBA dřív, podívám se na to. Myslím, že jsem rarita mezi hokejisty. Když občas běží v kabině v televizi basket, svádějí to na mě, i když se to pouští samo. (smích)

Fandíte Brooklynu, vezmete si do Bostonu jejich dres?
Trička mám, ale nechám si je radši doma. (smích) Samozřejmě nejvíc se soustředím na hokej, ale kdyby se mi povedlo dostat na basket, budu určitě rád.

Pomohly vám do NHL letošní skvělé statistiky v extralize a reprezentační starty?
Nevím, jak moc na to koukají, ale určitě mi pomohlo, že se mi povedly dva zápasy za reprezentaci a v nich dvě nuly. Dlouho jsem čistá konta nesbíral, pak se to nějakým štěstím začalo sypat.

Co znamená pro Litvínov váš odchod? Stane se teď jasnou jedničkou Matej Tomek?
Věřím, že nějaká náhrada za mě určitě přijde. Já na kluky budu určitě koukat, držet jim palce. Věřím, že to zvládnou i beze mě.

Táta, váš největší fanoušek, musí být z vašeho přestupu do Bostonu nadšený, že?
Měl asi největší radost ze všech. Přede mnou se neprojevil, ale mamka psala, že táta byl po podpisu smlouvy pořádně naměkko.

Co teď bude následovat? A kdy odletíte do Bostonu?
Už dělám letní přípravu a připravuju se na novou štaci. Mám svůj individuální plán. Když mi to Litvínov umožní, zapojil bych se s ním rád do tréninku na ledě.

Máte naplánováno, co byste chtěl v Americe vidět?
Zatím jsem ještě nic neřešil, budu mít dost starostí s hokejem. Na začátek tam budu sám, přítelkyně chodí do práce, takže hned se mnou nemůže odletět.

Šimon Zajíček, vítěz Stanley Cupu. Jak by vám to znělo?
Hezké by to bylo, ale myslím si, že cesta je ještě dlouhá.

Hlavní diskuze 07. čvn 2025 12:38 #143573

• Litvínováček
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
  • Hc Verva forever in my heart ♥️
Rozhovor se Zajdou.
Má někdo Premium?

www.idnes.cz/hokej...
HC VERVA

Hlavní diskuze 06. čvn 2025 17:10 #143572

• Bradford
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
(s15) Kladenská přestavba po příchodu nového majitele pokračuje. Rytíři oznámili příchod už třinácté posily – stal se jí kanadský útočník Samuel Vigneault, jenž naposledy působil ve švédském klubu MoDo Hockey.

Hlavní diskuze 06. čvn 2025 15:50 #143571

• Uhelka
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
  • Loajalita je víc než peníze
Bradford: Spočítal bys na prstech jedný ruky, kolik je v ELH týmů, kde licenci nedrží mládež, nebo podobná organizace. Snad nikde nedrží licenci přímo klub, nebo hlavní sponzor. Poslední příklad toho, jak to dopadá, když nedrží licenci mládež, nebo přidružený spolek nám nabídl Mountfield.. Asi všichni víme, jak to tehdy dopadlo v ČB

Hlavní diskuze 06. čvn 2025 15:43 #143570

• Unihoc10
  • ADMINISTRÁTOR
  • ADMINISTRÁTOR
  • Ropáci on Tour
Mimochodem to Kladno mi začíná dost silně připomínat CV s Bartečkovo týmem…Pokud se jim povede začátek tak ok, ale jestli jim ujede, tak tam budou mít tým hráčů cestovatelů, kterým je osud Kladna úplně u řiti.
.:HC VERVA Litvínov:.

Moderátoři: veverka